Omgevingswet

Portefeuillehouder: Wilko van Tilborg
Programmamanager: Jaap Groeneweg
Ambtelijk opdrachtgever: Johan de Pee

De nieuwe Omgevingswet

In 2021 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Dat lijkt nog ver weg. Deze wet vervangt alle wet- en regelgeving voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water.


Hiervoor moeten verschillende stappen gezet worden. Deze stappen hebben niet alleen te maken met de inhoud van de Omgevingswet, maar ook met de organisatie, werkprocessen en competenties van medewerkers. Daarnaast moet er afstemming plaatsvinden met stakeholders in de keten van de Omgevingswet (provincie, waterschap, uitvoeringsdiensten zoals de Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ, Veiligheidsregio ZHZ en Omgevingsdienst ZHZ). Hiervoor is in de regio een project- en stuurgroep actief.

Op deze website houden we u op de hoogte hoe de Hoeksche Waard aan de slag gaat met de Omgevingswet. De invoeringsdatum lijkt nog ver weg, maar het is belangrijk nu al te anticiperen. Wachten met de invoering van de Omgevingswet is namelijk geen optie.

Interview

Lees hier het interview met wethouder Wilko van Tilborg. Wethouder Van Tilborg is als bestuurlijk opdrachtgever namens de vijf gemeenten uit de Hoeksche Waard betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet.

Nieuwsflits Omgevingswet

Nieuwsflits Omgevingswet 5
Nieuwsflits Omgevingswet 4
Nieuwsflits Omgevingswet 3
Nieuwsflits Omgevingswet 2
Nieuwsflits Omgevingswet 1

Links

Via onderstaande links kunt u meer lezen over de verschillende aspecten van de invoering van de Omgevingswet en hoe we daar mee omgaan in de Hoeksche Waard.

Niet gevonden wat u zocht?

vergrootglasLaat het ons weten en stuur een e-mail. Wij helpen u graag verder.

U bent hier:Home | Beleid | Omgevingswet
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen  
info@sohw.org 
088 - 647 12 74