Componistenwijk Numansdorp in gemeente Cromstrijen richting aardgasvrij

Dit item is verlopen op 30-06-2018.

Op 5 juni 2018 starten de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard samen met het Regionaal Energieloket een wijkaanpak energiebesparing en comfortabel wonen voor haar bewoners. Wij starten met de Componistenwijk in Numansdorp in de gemeente Cromstrijen.

Met deze actie willen de gemeenten het verduurzamen van (koop)woningen onder de aandacht brengen en stimuleren. Door samen met de woningeigenaren in de buurt energiebesparingsmaatregelen aan te schaffen profiteren bewoners van gunstige prijzen. Het Regionaal Energieloket is samen met de gemeenten op zoek gegaan naar installateurs uit de regio en selecteert de beste partijen op basis van prijs, kwaliteit en afstand tot de Hoeksche Waard. Gemiddeld wordt door het samen inkopen tijdens deze actie een korting bereikt tot wel 10%.

Bewonersavond

Ter voorbereiding op de actie organiseren de gemeente Cromstrijen en het Regionaal Energieloket een bewonersavond op 5 juni a.s. vanaf 19:15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis Cromstrijen. Hier kunnen geïnteresseerde bewoners/eigenaars meer informatie ontvangen over de aanpak en stellen de deelnemende partijen zich voor. Ook zal er genoeg ruimte zijn voor mogelijke vragen.

Energiescan

Bewoners van de Componistenwijk kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de actie. Bewoners konden zich eerder al aanmelden voor het laten uitvoeren van een EnergieScan van de woning

door het Regionaal Energieloket. Uit de aanmeldingen is voor elk type woning in de wijk een voorbeeldwoning gekozen, om de EnergieScan bij uit te voeren. Voor alle woningen van hetzelfde type is het advies na de scan dan van toepassing en kunnen installateurs geselecteerd worden voor de te nemen maatregelen. De uitkomsten van de energiescan worden vervolgens gepresenteerd op de bewonersavond en zijn daarna voor alle bewoners digitaal beschikbaar.

Vrijblijvend inschrijven

Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen vervolgens een uitnodiging om een vrijblijvende woningopname in te plannen met de installateur van de gekozen maatregel(en). Kort daarna ontvangen bewoners een persoonlijke offerte van het installatiebedrijf en kunnen ze besluiten of ze mee doen met de actie.

Vrijblijvend inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/cromstrijen.

Over het Regionaal Energieloket


Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen. Het Regionaal Energieloket voor de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard wordt verzorgd door Greenhome, duurzaamheidspartner van 55 Nederlandse gemeenten.

Niet gevonden wat u zocht?

vergrootglasLaat het ons weten en stuur een e-mail. Wij helpen u graag verder.

U bent hier:Home | Actueel | Nieuws | Componistenwijk Numansdorp in gemeente Cromstrijen richting aardgasvrij
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen  
info@sohw.org 
088 - 647 12 74