Terug naar de vorige pagina

W.E.R. (Werner) de Jong

Fractievoorzitter - Constructief Hoeksche Waard

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer en verhuisde in 1993 naar Klaaswaal. In de grote stad werd het steeds minder leuk wonen. De mooie Hoeksche Waard voldeed volledig aan mijn verwachtingen, omdat ik een echt buitenmens en een groot liefhebber van de natuur in al zijn facetten ben. Als fervent bergsporter heb ik de wereld rondgereisd; ik noem mezelf dan ook wereldburger.

Vanaf 1 januari 2019 ben ik niet meer actief als Hoofd P&O, waardoor ik me goed kan inzetten voor de Hoeksche Waard.

Een goed functionerende democratie staat bij mij hoog in het vaandel. Als raadslid kan ik daar een bijdrage aan leveren. Daarnaast vind ik: “Wil je wat veranderen, dan moet je de politiek ingaan”.

Ik ben sinds april 2014 gemeenteraadslid. Ik ben van mening dat een optimale samenwerking binnen de raad het beste bereikt kan worden via een Raadsbreed Akkoord. Dat doet recht aan de verkiezingsuitslag, want inwoners hebben nooit kunnen kiezen voor een polarisatiemodel als coalitie/oppositie.

De tijd van harmoniseren en visies opstellen is voorbij. Nu is het tijd voor het maken van concreet, tastbaar en voor iedereen herkenbaar beleid. Wij zijn een volwassen gemeenteraad die toe is aan de volgende stap in de te maken schaalsprong; in het algemeen belang van alle inwoners.

Hoofd P&O Diergaarde Blijdorp

  • Betaald