Terug naar de vorige pagina

M. (Menno) van Diest

Burgerlid - D66

Mijn naam is Menno van Diest. Ik woon in Oud-Beijerland, met mijn ouders en zusje. Ik studeer op dit moment International Public Management (internationaal bestuurskunde) aan de Haagse Hogeschool. De theorie van mijn studie direct in praktijk brengen als burgerlid, dat vind ik mooi. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden, luister ik naar muziek, lees ik en ben ik graag in de prachtige Hoeksche Waardse natuur.  

Ik ben in de politiek actief als burgerlid, omdat ik een bijdrage wil leveren aan het herstellen van het vertrouwen in de politiek en omdat ik me wil inzetten voor ons mooie eiland. Ik zal me als burgerlid natuurlijk dienstbaar opstellen voor de gehele Hoeksche Waard, maar jongeren krijgen van mij extra aandacht. Ik zie het als mijn missie om hen te betrekken bij de politiek en te zorgen voor besluitvorming die ook voor de jonge generatie goed is. 

Als de Hoeksche Waarders de lokale politiek vertrouwen en er trots op kunnen zijn, dan zou ik dat ontzettend mooi vinden. De lokale politiek staat het dichtst bij de inwoners, al voelt dat niet altijd zo voor hen. We moeten veel meer met inwoners praten, in plaats van over de inwoners. Participatie mag dus wat mij betreft veel meer en beter. Ook vind ik het belangrijk dat er voldoende (starters)woningen zijn in de Hoeksche Waard. En voorzieningen mogen wat mij betreft ook veel beter (denk aan meer uitgaansgelegenheden en beter openbaar vervoer). 

Fractiesecretaris D66 Hoeksche Waard

  • Betaald