Terug naar de vorige pagina

George Meyer

Mijn naam is George Meijer. Ik ben 45 jaar, getrouwd met Heleen en samen hebben we een dochter Suus en zes stoere jongens: Paul, Tom, Mark, Mees, Luuk en Sil. We wonen in een verbouwde boerderij midden in Nieuw-Beijerland.

Waarom ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand?

Ik zag ooit een vacature voor ‘babs’ in het Kompas en heb toen direct gesolliciteerd. Als echte Hoekse Waarder ben ik sindsdien met veel plezier trouwambtenaar. Eerst in gemeente Korendijk en nu in de hele Hoeksche Waard. Weet je, trouwen doe je niet zomaar. Het is een moment waar je vaak lang naartoe leeft, iets heel persoonlijks en natuurlijk ook uniek. Ik geniet van de verhalen die ik van de bruidsparen hoor, dat maakt deze baan zo leuk!

Wat kenmerkt mij?

Laat ik me eerst even aan jullie voorstellen. Door de weeks sta ik voor de klas als leraar op een christelijke middelbare school in Rotterdam en daar geef ik Nederlands aan mavo en havo leerlingen. Taal is ‘zeg maar echt mijn ding’. En behalve dat maakt het contact met leerlingen het beroep van leraar écht de moeite waard. Het is dynamisch, afwisselend en je wordt er soms ook heel moe van.

Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten uit je leven en ik vind het ontzettend leuk om op die feestdag daaraan mijn bijdrage te mogen leveren. Het is voor mij een uitdaging om voor ieder huwelijk een speech op maat te maken. Om zo écht iets toe te voegen aan jullie dag. Ik heb oog voor detail en dat horen jullie ook terug op je trouwdag. En alvast gefeliciteerd hè!

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

Het huwelijk is serieus je gaat een officiële verbintenis met elkaar aan, maar het is ook echt feestelijk en er mag natuurlijk best gelachen worden. Ik ga voor een mix tussen een  serieuze speech én humor. Het leukste is als mensen achteraf tegen me zeggen dat ze goed kunnen horen dat ik het bruidspaar ‘ken’. Alhoewel ik soms oud-leerlingen trouw, is dat vaak niet zo maar dan denk ik: weer gelukt!

Persoonlijk gesprek en toespraak

Graag maak ik aan afspraak voor een goed gesprek bij jullie thuis, bij mij thuis aan de keukentafel (met goede koffie!) of op een locatie naar keuze. We stemmen dan af hoe jullie het graag willen en wat jullie verwachtingen zijn. Vaak kun je door te goed te luisteren achter dingen komen die het bruidspaar zelf nog nooit zo had gezien.

Beschikbaarheid

In overleg natuurlijk altijd.