Terug naar de vorige pagina

A.P. (Arnold) de Man

Fractievoorzitter - VVD

Ik ben Arnold de Man, een rasechte Hoeksche Waarder. Geboren en getogen in Strijen geniet ik als gezinsman (gehuwd, 3 kinderen en 8 kleinkinderen) van ons prachtige eiland. Financieel adviseur in de (semi)publieke sector is mijn achtergrond met inmiddels ruime ervaring in de openbare financiën. Naast specifieke financiële opleidingen ben ik afgestudeerd als Master of Management and Organization (TIAS Tilburg).   

Sinds 2010 ben ik actief als gemeenteraadslid. De Hoeksche Waard is een gebied om trots op te zijn. De om ons heen veranderende wereld vraagt om een Hoeksche Waard die daarin meegaat. Dit zie ik als een kansrijke transitie. ik wil graag meewerken aan het opbouwen van een nog meer vitale, verdraagzame en verbindende gemeente. Wonen, werken, ondernemen, recreatie & toerisme vormen belangrijke thema’s voor verbetering. Daarbij verdiep ik mij graag in de lokale ontwikkelingen en uitdagingen om, ook met politiek andersdenkenden, de verbinding binnen buiten de Hoeksche Waard te leggen om tot oplossingen te komen.  

Raadsleden moeten daarbij altijd aanspreekbaar zijn. Mijn motto is: Gewoon je boerenverstand gebruiken en de mouwen opstropen.

Thema fysieke leefomgeving

  • Ruimtelijke ordening
  • Vastgoed en volkshuisvesting

Thema bestuur, veiligheid en middelen

  • Bestuur en ondersteuning
  • Veiligheid en handhaving
  • Bovengemeentelijke samenwerking/externe oriëntatie