Spring naar content

Heb jij een idee om de Hoeksche Waard nog mooier, leuker of gezelliger te maken? Mooi! We horen graag jouw idee, dus lever deze in.

Een nieuw plantsoen? Een voorstel voor een duurzaamheidswedstrijd in het onderwijs? Een briljant plan om eenzaamheid te bestrijden of pesten tegen te gaan? Jij bedenkt het!

Op deze pagina lees je hoe je jouw idee sterker kunt maken én in kunt leveren. We vertellen je ook wat je van de gemeente kunt verwachten als je jouw idee hebt ingestuurd. Tot slot geloven wij dat het heel belangrijk is dat wanneer je een idee hebt, je ook bereid bent je hiervoor in te zetten. Geloof jij dit ook? Lees dan verder!

Stap 1: voldoet je idee aan de voorwaarden?

1. Je idee is in en/of voor de Hoeksche Waard
  2. Je idee is interessant voor meer mensen dan voor jou alleen (of voor jouw vrienden/familie)
  3. Je bent bereid jouw idee toe te lichten bij de gemeente en mee te werken bij de uitvoer

Stap 2: vul het online formulier in

Stap 3: afwachten maar!

Wij beloven jou dat:

• als jij je idee instuurt, jij altijd reactie krijgt.
  • jouw idee altijd serieus wordt genomen (als jij dat ook doet).
  • alle ideeën binnen twee maanden besproken worden, en je binnen die tijd dus weet wat er met jouw idee gebeurt.

De gemeente kan helaas niet beloven dat:

• alle ideeën (direct) uit te voeren zijn. In Nederland hebben we namelijk een democratie (waar we trots op mogen zijn!). Hierdoor worden plannen en besluiten niet genomen door één persoon, maar in overleg met meerdere mensen. Dit kost tijd en betekent ook dat sommige plannen niet kunnen doorgaan, omdat nu eenmaal ‘de meeste stemmen gelden’. Bovendien kan het geld van de gemeente, net als jouw eigen geld, maar één keer uitgegeven worden. Dat betekent…keuzes maken!