Pagina opties

Groter

Laagvlieggebied Luchtmacht

Tussen 1 september en 1 april kan het voorkomen dat de Koninklijke Luchtmacht boven onze gemeente laagvliegtrainingen uitvoert met (Apache-)gevechtshelikopters. Trainingsvluchten bij duisternis mogen vier keer per week worden gehouden tot uiterlijk 23.00 uur (niet in het weekend).

Hoeksche Waard als laagvlieggebied

De Hoeksche Waard is aangewezen als laagvlieggebied voor militaire helikopters. Helikopters mogen hier bij duisternis gewoonlijk tot 23.00 uur vliegen op een minimumhoogte van 30 meter of lager. Maar: alleen als de aard van de oefening dat noodzakelijk maakt. Dit houdt in dat laagvliegen met helikopters soms met een minimale hoogte kan worden uitgevoerd. Landingen zijn echter niet toegestaan. De helikopters mogen boven aaneengesloten bebouwing, ziekenhuizen, sanatoria en dergelijke niet beneden de 210 meter komen. De algemene regelgeving luidt dat militaire vliegtuigen boven ons land niet lager dan 300 meter mogen vliegen. Voor helikopters varieert de minimum vlieghoogte van 45 tot 210 meter, afhankelijk van de plaats waar gevlogen wordt.

Heeft u klachten of wilt u meer informatie?

Heeft u klachten over geluidsoverlast? Bel dan met het gratis klachtennummer van het Ministerie van Defensie: 0800 - 022 60 33 (24 uur/dag). Eventuele schadeclaims kunt u melden via het nummer 070 - 318 88 20 (afdeling claims van het Ministerie van Defensie). Kijk voor meer gedetailleerde informatie op de website van Defensie. U kunt hier ook digitaal een klachtenformulier invullen.