Pagina opties

Groter

Campagne 'Hoeveel mantelzorger ben jij?'

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of een beperking. Dit doen ze vanuit de persoonlijke relatie. Het grootste gedeelte van de zorg en ondersteuning in Nederland wordt door mantelzorgers geleverd. Het is dan ook niet meer weg te denken uit de samenleving. Het mantelzorgen geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Om mantelzorg extra onder de aandacht te brengen is de Hoeksche Waard een campagne gestart. Deze webpagina met mantelzorgtest is hier een onderdeel van.

Mantelzorgtest

Het doel van de campagne is dat mensen zich bewust worden van het feit dat ze mantelzorger zijn en tijdig de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.  Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat ze mantelzorger zijn. Zorgen voor een naaste? Dat doe je toch gewoon. Toch is het belangrijk dat je je realiseert dat je mantelzorger bent. De extra zorgtaken in combinatie met werk, school en het persoonlijk leven, kunnen tot overbelasting leiden. Als je twijfelt of je mantelzorger bent, doe dan de test.

Hoeksche Waardse mantelzorgers

Mantelzorgers zijn er in alle soorten en maten. Iedere situatie is uniek. Je kunt van de ene op de andere dag mantelzorger zijn. Een keuze heb je daar niet in. Maak kennis met deze mantelzorgers uit de Hoeksche Waard.

Filmpje Jan zorgt voor Rita
Filmpje Karin zorgt voor Cees
Filmpje Pieter zorgt voor Thijmen
Filmpje Margreet en Anne zorgen voor Ank