Spring naar content

Dienstverlening in coronatijd

21 JUNI 2021, 17.12

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Hoeksche Waard. Op deze pagina vindt u alle wijzigingen bij elkaar.

We ontmoeten u zoveel mogelijk digitaal en telefonisch. Regel daarom uw zaken met ons via de website of bel ons via telefoonnummer 14 0186 of 088 647 36 47. Is het nodig om toch langs te komen? Dat kan, maakt u dan digitaal een afspraak of bel ons. Zo kunnen wij zorgen dat uw bezoek veilig en op gepaste afstand kan plaatsvinden.

Heeft u gezondheidsklachten, zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts? Stel dan uw bezoek uit. Kunt u niet naar uw afspraak komen, wilt u dan uw afspraak annuleren?

In verband met de coronacrisis zijn tijdelijk alleen de servicepunten in Oud-Beijerland, Maasdam, ‘s-Gravendeel en Strijen op afspraak geopend. Voor de juiste openingstijden klikt u hier.

Wilt u een servicepunt bezoeken? Maak dan vooraf een afspraak en kom alleen langs als het echt noodzakelijk is.

Maatregelen bij de balies

Voor uw en onze veiligheid doen medewerkers hun werk achter glazen schermen. U bent van harte welkom, maar let wel op elkaar. Kom altijd alleen naar uw afspraak, desinfecteer uw handen bij binnenkomst en houd 1,5 meter afstand. Wij wijzen u er op dat het dragen van een mondkapje verplicht is vanaf 1 december 2020.

Aanvragen reisdocument of rijbewijs  

Heeft u plannen om misschien dit jaar nog op reis te gaan? En moet uw reisdocument vernieuwd worden? Vervang uw reisdocument tijdig. Verloopt uw rijbewijs in de periode tot en met 30 november 2020? Dan is uw rijbewijs 9 maanden langer geldig. Alle informatie over deze tijdelijke maatregel leest u op de website van de Rijksoverheid.

Een pasfoto maken 

Een pasfoto kunt u vooraf maken in het fotohokje dat op elk servicepunt aanwezig is. Dit is zelfbediening.  

Kan ik met contant geld betalen? 

Voor betalingen aan de balie heeft het onze voorkeur dat u met pin betaalt.  

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf dinsdag 1 december het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea en het gemeentehuis verplicht. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rijinstructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van €95,-.

Kijk voor meer informatie over waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje het beste kunt dragen en wat goede mondkapjes zijn op de website van de Rijksoverheid.

Vanaf welke leeftijd geldt de mondkapjesplicht?

De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Kijk voor meer informatie over de mondkapjesplicht op de website van de Rijksoverheid.

Voor welke locaties geldt de mondkapjesplicht?

De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen. Een mondkapje is niet verplicht als mensen een vaste zitplaats hebben. Concreet betekent dit dat in bijvoorbeeld restaurants of theaters het mondkapje af mag wanneer mensen aan tafel of in de zaal plaats nemen. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om naar het toilet of naar buiten te gaan, moet het mondkapje weer worden gedragen. In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst, zoals kerken, moskeeën, tempels en synagogen, is een mondkapje niet verplicht.

Kijk voor meer informatie over waar u een mondkapje moet dragen op de website van de Rijksoverheid.

Voor vragen kunt u ons telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 -17.00 via het telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47.

Uw huwelijk/geregistreerd partnerschap kan op de afgesproken datum doorgaan. Er mogen maximaal 50 gasten hierbij  aanwezig zijn tijdens de ceremonie, dit aantal is inclusief bruidspaar, kinderen en fotograaf. De trouwambtenaar en de bode tellen niet mee met de gasten van de ceremonie.  Het aantal van maximaal 50 gasten bij een ceremonie geldt op de gemeentelijke en externe locaties van gemeente Hoeksche Waard, mits de ruimte dit toelaat met betrekking tot de 1,5 meter maatregel.

De regel voor een maximaal aantal personen komt met ingang van zaterdag 26 juni te vervallen. Gasten hebben een vaste zitplek en moeten nog wel 1,5 meter onderling afstand houden. De ruimte bepaalt het maximaal aantal personen.

Voor de laatste regelgeving verwijzen wij u naar de informatie van rijksoverheid.

In verband met de coronacrisis zijn tijdelijk alleen de servicepunten in Oud-Beijerland, Maasdam, ‘s-Gravendeel en Strijen op afspraak geopend.

Contact

Bel ons (08.30 – 17.00 uur)

Mail ons