Strijen – Cursus DigiVitaler: hulp bij online bekijken medisch dossier

Terug naar het overzicht

Strijen – Cursus DigiVitaler: hulp bij online bekijken medisch dossier

Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen van de Hoeksche Waard bieden samen met de Bibliotheek vanaf woensdagochtend 6 september in de bibliotheek in Strijen en vanaf dinsdagmiddag 31 oktober in de bibliotheek ‘s Gravendeel de gratis cursus ‘DigiVitaler’ aan. Patiënten leren tijdens vier wekelijkse bijeenkomsten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken. Later in het jaar wordt de cursus ook in andere dorpen gegeven.

Digitale toekomst in de zorg

De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om te leren hoe het medisch dossier thuis op de eigen computer bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag, de gemaakte afspraken en eventuele uitslagen nog eens rustig nalezen.

Cursusdata en locaties

De cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen:

  • Bibliotheek Strijen – Woensdagochtend van 6 tot en met 27 september 2023 van 10.00-12.00 uur.
  • Bibliotheek ‘s -Gravendeel – Dinsdagmiddag van 31 oktober tot en met 21 november 2023 van 14.00 -16.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus DigiVitaler via telefoonnummer 06 – 826 19 404 of via e-mail ido@debhw.nl of via de balie van de bibliotheek in de woonplaats. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Praktische informatie

Begin: 6 september 2023, 10.00 uur Einde: 27 september 2023, 12.00 uur

Locatie:

Bibliotheek Strijen
Stockholmplein 6
3291TP Strijen

Deel dit evenement