Spring naar content

Oud-Beijerland – Schrijfster Mira Feticu bespreekt liefdesverklaring

Terug naar het overzicht

Oud-Beijerland – Schrijfster Mira Feticu bespreekt liefdesverklaring

Internationale schrijfster Mira Feticu geeft op donderdag 23 september om 10.00 uur een lezing in de Bibliotheek van Oud-Beijerland. Mira bespreekt tijdens deze lezing haar liefdesverklaring aan de Nederlandse taal.

Feticu heeft meerdere boeken geschreven, daarnaast is ze performer, interviewer, radiomaker en publicist. Haar laatste boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal gaat over hoe zij als Roemeense de Nederlandse taal onder de knie heeft gekregen. Ook vertelt ze hoe belangrijk het is om een taal goed te beheersen: “Wie het Nederlands met de paplepel ingegoten heeft gekregen, is zich niet bewust van wat het vergt om die taal te veroveren. Hoe dat gevecht je leven verandert.”

Mira Feticu debuteerde in 1993 in haar geboorteland Roemenië met een dichtbundel, maar legde zich daarna toe op het schrijven van verhalen. Ook werkte ze als radiomaker en publicist. Haar huwelijk bracht Mira Feticu naar Nederland en zelfs even naar Strijen, waar ze na een worsteling met het land en de taal in het Nederlands begon te schrijven. In 2015 verscheen haar derde Nederlandse roman, Tascha. De roof uit de Kunsthal.

Aanmelden

Steenenstraat 24 | in de Lindehoeve | 23 september 10 uur tot 12 uur | Toegang 5 euro leden, 5,75 euro niet-leden | Graag vooraf kaartje kopen via de agenda op de website van de Bibliotheek.

Praktische informatie

Datum: 23 september 2021
Tijd: 10.00 uur - 12.00 uur

Deel dit evenement