Oud-Beijerland – Leren vliegen in de bieb

Terug naar het overzicht

Oud-Beijerland – Leren vliegen in de bieb

Er ligt nu een unieke kans om te leren vliegen bij de Bibliotheek Hoeksche Waard. De modelvliegers- en bouwers uit de Hoeksche Waard leiden in zes lessen liefhebbers (14+) op voor het A-Brevet motor FS Phoenix mode 1 op basis van de KNVvL richtlijnen. De lessen worden afgesloten met een examen en daarmee wordt het eenvoudiger om een modelvliegbrevet te halen bij modelvliegclubs.

Droom je er al langer van om ooit eens met een echt modelvliegtuig de lucht in te gaan? Dan is dit een mooie eerste stap en een prachtige kans. In het Hoeksch MaakLokaal worden de vlieglessen gegeven op een Phoenix RC simulator door professionele en ervaren modelvliegers- en bouwers uit de Hoeksche Waard. In de periode februari tot april vinden de lessen plaats in de bibliotheek in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1. Na het behalen van het vliegbrevet “A Brevet  motor FS Phoenix mode 1” kan aansluiting gezocht worden bij de Modelvliegclub Europoort in Barendrecht. De vliegleraren kunnen daar alles over vertellen.

Les data in 2023: les 1 – 1 februari; les 2 – 15 februari; les 3 – 8 maart; les 4 – 22 maart; les 5 – 5 april; les 6 – 19 april (woensdagmiddag). Tijdstip 16:00 – 17:30. De cursus wordt afgesloten door een examen (datum nader te bepalen).

Aanmelden kan via de agenda van de website van de bibliotheek Hoeksche Waard. Kosten voor deze cursus bedragen €45,- met een biebpas, zonder biebpas €52,-, of met een plusabonnement €38,50. Voor deze cursus hoeven geen materialen te worden aangeschaft. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers. Leeftijd is vanaf 14 jaar. Van de deelnemers wordt een serieuze interesse gevraagd.

Praktische informatie

Begin: 1 februari 2023, 16.00 uur Einde: 19 april 2023, 17.30 uur

€ 52

Deel dit evenement