Oud-Beijerland – (leren) programmeren tijdens de CoderDojo

Terug naar het overzicht

Oud-Beijerland – (leren) programmeren tijdens de CoderDojo

Ben je ook zo nieuwsgierig hoe dat gaat, spelletjes programmeren, hoe een Arduino werkt en wat het verschil is met een Microbit? Of hoe je LEGO robotjes programmeert? Of je eigen ontwerp uitprint met de 3D-printer? Kom dan naar de CoderDojo op 4 februari in het MaakLokaal van de Bibliotheek Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis.

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

De deelnemers mogen ook zelf bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Ook leren de deelnemers van elkaar. De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar. De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen. De robotjes, laptops, 3D-printer, lasersnijder en andere apparaten voor de CoderDojo zijn gesponsord door het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds, VSB fonds en stichting Pica.

Praktische informatie

Begin: 4 februari 2023, 11.00 uur Einde: 4 maart 2023, 13.00 uur

Locatie:

Oude Raadhuis Oud-Beijerland
Waterstal 1
3262 JR Oud-Beijerland

Deel dit evenement