Spring naar content

Numansdorp – Fiets- en E-bike informatiedag

Terug naar het overzicht

Numansdorp – Fiets- en E-bike informatiedag

Veilig Verkeer Nederland organiseert samen de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard “Fiets- en E-bike Informatiedagen” voor senioren. Op woensdag 29 september in Numansdorp, op donderdag 7 oktober in Zuid-Beijerland. Tijdens een ochtend of middag worden de verkeersregels en -borden voor fietsers besproken, krijgt u informatie waar u op moet letten bij het berijden van een e-bike en de behendigheid met de fiets kan getraind worden. Per dagdeel is er plaats voor 12 deelnemers. Tijdens alle onderdelen worden de RIVM richtlijnen betreffende COVID19 in acht genomen.

Verkeersregels en behendigheid

De verkeersregels wijzigen regelmatig en het wordt steeds drukker, ook op de fietspaden. Dat vraagt om goede kennis van de verkeersregels èn een goede beheersing van de fiets. Tijdens de ochtend of middag krijgt u de actuele verkeersregels voor fietsers gepresenteerd en kunt u uw behendigheid met de fiets of e-bike trainen op een parcours. Ervaren begeleiders van Veilig Verkeer Nederland helpen u daarbij en geven u tips over het gebruik van de fiets en e-bike.

Fietscontrole en FietsFit

Er is de gelegenheid om uw fiets te laten controleren op gebreken.Tevens proberen we een sportcoach te laten komen die vertelt over veilig en fit blijven fietsen. U ontvangt ook Fietsfit-oefeningen waarmee u onder andere uw balans en coördinatie kunt trainen, oefeningen specifiek gericht op fietsen.

Proefrondje e-bike

Voor degene die overwegen een e-bike aan te schaffen is er een leverancier aanwezig met verschillende modellen e-bikes. U kunt een proefrondje maken en informatie inwinnen.
Er wordt gezorgd voor koffie/thee. U komt met u eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering.

Waar en wanneer

Numansdorp kantine NVVS, Wilhelminastraat 1, 3281 BZ

Woensdag 29 september

  • groep 1: 9.30u – 12.00u
  • groep 2: 13.00u – 15.30u

Aanmelden tot en met 25 september

Aanmelden kan tot en met 25 september bij Mw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland.

E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl. Telefoon 0184 – 68 53 17

Praktische informatie

Datum: 29 september 2021
Tijd: 09.30 uur - 15.30 uur

Deel dit evenement