Spring naar content

Hoeksche Waard – Heel Nederland leest ‘De wandelaar’

Terug naar het overzicht

Hoeksche Waard – Heel Nederland leest ‘De wandelaar’

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Het doel is om iedereen een boek te laten lezen en daarover met elkaar in gesprek te gaan.

In november staat de Bibliotheek Hoeksche Waard weer in het teken van Nederland Leest. Dit jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren, is dit jaar gekozen voor het thema ‘Over de grens’. Het boek dat bij dit thema hoort is ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Ook is er een boek voor kinderen, ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp. Deze boeken zullen in november worden uitgedeeld aan alle bibliotheekleden.

Activiteiten

De bibliotheek organiseert enkele activiteiten in het teken van Nederland Leest.

  • Op 24 november wordt er een online leeskring georganiseerd om te praten over het boek ‘De Wandelaar’. Dit zal plaatsvinden van 19.30 uur tot 21.00 uur. Wie zich aanmeldt via de agenda op de website van de Bibliotheek krijgt een dag vooraf een link toegestuurd en kan meepraten in deze grote online leeskring.
  • Daarnaast zal er in samenwerking met het Hoeksch Lyceum een jongerendebat plaatsvinden naar aanleiding van het boek.
  • In navolging van ‘De wandelaar’ maken vrijwilligers en taalvragers van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard een taalwandeling bij natuurcentrum Klein Profijt.

Meer informatie over Nederland Leest vindt u op de website van de bibliotheek.

Praktische informatie

Begin: 1 november 2021
Einde: 30 november 2021

Deel dit evenement