Wat komt er?

In december 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders het stuk grond aan de Zuiderrotonde in Oud-Beijerland aangewezen als locatie voor Tiny Houses. In deze pilot zijn 7 Tiny Houses ontwikkeld.

Op vrijdag 15 juli 2022 overhandigde wethouder Robin Heij de sleutel aan de eerste bewoners van de Tiny Houses in Oud-Beijerland. Na bijna 5 jaar zijn de huisjes, bedoeld voor starters, een feit.

Er wordt nu gewerkt aan een betonnen wal dat dient als een geluidswerende voorziening. De wal is nodig voor een goed woon- en leefklimaat. De wal wordt beplant met Parthenocissus (Wilde wingerd). Deze laat door de seizoenen heen een verschillend beeld zien: lichtgroen in de lente, donkergroen in de zomer en rood in de herfst. In de winter verliest hij zijn bladeren en wordt de takkenstructuur zichtbaar.

Via de Facebook-pagina van Tiny Houses in Oud-Beijerland houdt de initiatiefnemer u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heeft u nog vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleiders van de gemeente Marjolein Luyten of Jasper van der Pal. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail marjolein.luyten@gemeentehw.nl of jasper.vanderpak@gemeentehw.nl.