Aardappelhandel Kruijthof bevond zich aan één van de hoofdwegen waar je Strijen binnen komt. Veel mensen reden er voorbij, gewend aan de uitstraling van het kruispunt met de Trambaan en de Oud-Bonaventurasedijk. Toen het verzoek bij de gemeente binnen kwam om de locatie te herbestemmen naar woningbouw, leek dat een mooie kans om de entree van Strijen een betere kwaliteit te geven.

Wat komt er?

Architect Mark van den Berk heeft een gebouw ontworpen, waarbij hij ingespeeld heeft op de omgeving. “Het gebouw bestaat uit drie delen. Een kopgebouw, wat meer transparant is en een antwoord vormt als entree van Strijen; een soort baken. Een middendeel, als antwoord op de woningbouw die daar gelegen is en een staart die zich meer opent naar het landschap. En verder ligt het plan helemaal omzoomd in een groene zoom met parkeergelegenheid op eigen terrein.” Het gebouw biedt ruimte aan ongeveer 23 appartementen van wisselende afmetingen en prijsklassen.

Het bestemmingsplan is vastgesteld en de Omgevingsvergunning is afgegeven. De bouw is gestart.

Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Geïnteresseerden voor de verkoop van de woningen konden zich aanmelden bij de makelaardij De Jong in Oud-Beijerland of Puttershoek. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Heeft u nog vragen over dit project of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Henriette Vernes. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail henriette.vernes@gemeentehw.nl.

Heeft u vragen over het bestemmingsplan of de procedure? Neem dan contact op met Arianne Rotscheid, bereikbaar via telefoonnummer 088 – 647 1228 of via e-mail arianne.rotscheid@gemeentehw.nl.