HW Wonen gaat op deze locatie duurzame, ‘Nul op de meter’ (NOM) eengezinswoningen bouwen. Daarnaast kijkt HW Wonen hoe de omgeving aangepast kan worden aan klimaatveranderingen.

Waar ligt deze locatie?

Woningbouwproject Immanuëlhof/Boezemhof ligt aan de rand van ’s-Gravendeel langs de N217, vlakbij de rotonde Maasdamseweg. Op deze plek was vroeger het verpleeghuis gevestigd. Dit is inmiddels gesloopt. Wel zijn de voormalige aanleunwoningen (‘Welhof’) nog aanwezig. Woningbouwvereniging Hoeksche Waard Wonen (HW Wonen) is eigenaar van de grond.

Wat komt er?

Immanuëlhof/Boezemhof wordt ontwikkeld in 2 fasen. In totaal mogen hier 53 woningen komen. De eerste fase bestaat uit 24 huurwoningen. Deze woningen zijn allemaal gasloos en Nul Op de Meter. Zeer energiezuinig dus. Daarbij worden de parkeerplaatsen, paden en plantsoenen klimaat adaptief ingericht. Naast deze huurwoningen komen er in de eerste fase ook 12 koopwoningen.

Alle woningen in de eerste fase zijn gebouwd op de plek waar vroeger het verpleeghuis stond.

De woningen van de tweede fase mogen volgens het bestemmingsplan komen op de plek waar nu nog het voorheen ‘Welhof’ geheten gebouw staat. Dit zal echter nog lang duren. Mogelijk langer dan 20 jaar. Humanitas  heeft dit gebouw in gebruik  voor begeleid wonen en zij hebben een lang lopend huurcontract.

Op 5 februari 2020 is de eerste paal geslagen voor de 24 huurwoningen. Deze woningen zijn eind 2020 opgeleverd. De voorbereiding van de bouw van de 12 koopwoningen is in volle gang. Onder de naam ‘Hoffelijk wonen’ worden deze woningen te koop aangeboden. De verwachting is dat in oktober 2021 begonnen kan worden met de bouw van deze woningen.

De 12 koopwoningen worden te koop aangeboden door makelaar Ooms, Veldhoen & Romeijn. Het kantoor is bereikbaar via telefoonnummer 0186-619300 of via het e-mailadres hoekschewaard@ooms.com.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente de heer Leen Vos. U kunt hem telefonisch bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 18 of via e-mail leen.vos@gemeentehw.nl.