Het project Dorpshart Mijnsheerenland omvat woningen, winkels, een sporthal, scholen, een kinderdagverblijf, een bibliotheek, een nieuw plein en een openbare ruimte.

In 2017 is het Multifunctionele Centrum gerealiseerd en vinden de kinderen hun weg naar de scholen of het kinderdagverblijf.

Alle bestemmingsplannen zijn onherroepelijk. Begin 2021 is de bouw van 26 energieneutrale woningen in nieuwbouwprojecten De Boomgaard en Het Ambacht in Mijnsheerenland officieel ingeluid. Deze woningen zijn inmiddels verkocht. Op 17 november 2021 is de bouw gestart van de 10 woningen bij het Raadhuispark. Op de voormalige locatie van basisschool ‘De Molenwiek’ aan de Molenweg komt een kleinschalig nieuwbouwplan, met 4 bouwkavels. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Vrieling Makelaars.

In het project wordt samengewerkt met verschillende maatschappelijke partners: HW Wonen, Zorgwaard, de beide onderwijskoepels Acis en CSG de Waard, Bres Accommodaties, kinderopvang Kibeo, de bibliotheek Hoeksche Waard, Spelenderwijs, voetbalvereniging GOZ, de supermarktketen en andere detailhandel en andere gebruikers van de accommodaties in Mijnsheerenland.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente, Ruud van den Berg. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 140186 of 088 – 647 14 18 of via e-mail ruud.vandenberg@gemeentehw.nl.