Spring naar content

Hoe weet je dat je leeft? Als je hart klopt. Maar waar gaat uw hart sneller van kloppen? Sport en beweging? Leren? De mooie statige lanen in het dorp? Of misschien een praatje tijdens een ontmoeting met een bijzonder iemand? Het hart van Mijnsheerenland klopt altijd!

’s Morgens vroeg loopt het hart vol met kinderen die naar het kinderdagverblijf of school gaan. De ouders doen direct even hun boodschappen. Ook wordt er gesport in het dorpshart. In de sporthal, op de sportvelden, op de wandelpaden en op het plein bewegen jong en oud naar hartenlust. Daarnaast ontmoeten jong en oud elkaar in de ontmoetingsruimte of in de bibliotheek. Dorpshart Mijnsheerenland, waar je weet dat je leeft!

Het Dorpshart

Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van het project Dorpshart Mijnsheerenland. De supermarkt met bovenliggende appartementen en het nieuwe straatwerk in de omliggende straten is inmiddels gerealiseerd. Verder zijn de  vier woningen aan de Ter Kuilestraat gesloopt. Hier zijn acht seniorenwoningen gebouwd die HW Wonen worden verhuurd. Ook de voormalige supermarkt is gesloopt. Hiervoor in de plaats is een vrijstaande woning gebouwd.

De woningbouwlocatie Hofwijk is volledig opgeleverd inclusief een zogenaamde parkeerkoffer. Voor de vrijkomende locaties van de Molenwiek, de Boomgaard en Sportland worden de procedures tot wijziging van het bestemmingsplan doorlopen. Op deze locaties is woningbouw voorzien.

Het Multifunctionele Centrum

Inmiddels is ook het Multifunctionele Centrum (MFC) gerealiseerd en vinden de kinderen hun weg naar de scholen of het kinderdagverblijf. Ook de kinderpsycholoog, de logopedist en het consultatiebureau hebben hun intrek in het gebouw genomen. Alle sporters kunnen naar hartenlust bewegen in de sporthal. Het Van der Straatenplein is gerealiseerd inclusief het kunstwerk van plaatselijk kunstenaar Theo Verhoeff .

In het weekend van 8, 9 en 10 december zijn er door enthousiaste bewoners van Mijnsheerenland allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd om de opening van het MFC te vieren. U kunt hier meer over lezen via de facebookpagina Dorpshart Mijnsheerenland 

In het project wordt samengewerkt met verschillende maatschappelijke partners: HW Wonen, Zorgwaard, de beide onderwijskoepels Acis en CSG de Waard, Bres Accommodaties, kinderopvang Kibeo, de bibliotheek Hoeksche Waard, Spelenderwijs, voetbalvereniging GOZ, de supermarktketen en andere detailhandel en andere gebruikers van de accommodaties in Mijnsheerenland.

Heeft u nog vragen over Dorpshart Mijnsheerenland? Neem dan contact op met met het projectteam Dorpshart Mijnsheerenland. Dit team is te bereiken via telefoonnummer 14 0186  of 088 – 647 36 47. U kunt dit project ook volgen via het Twitteraccount @Dorpshart_MHL.