De locatie van het project Bij de Watertoren (voorheen bekend onder de naam Tuinzigt) bevindt zich op het voormalige Evidesterrein aan de zuidoostelijke rand van ’s-Gravendeel naast de sportvelden.

Wat komt er?

Evides gebruikte het terrein niet meer als waterwingebied en heeft de gronden verkocht aan initiatiefnemer Waal om woningbouw op deze locatie mogelijk te maken. Waal heeft inmiddels samenwerking gezocht met de ontwikkelaar Weboma die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, verkoop en realisatie van het project. Op de locatie is de monumentale watertoren nog te zien. Het uitgangspunt is om de watertoren te handhaven. Ontwikkelaar Weboma bouwt in totaal 72 woningen en geeft 8 vrije kavels uit. Het is een mix van starterswoningen, seniorenwoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een appartementencomplex.

Op 9 juli 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het woningbouwproject Bij de Watertoren vastgesteld. De omgevingsvergunning voor de 1e fase is in oktober 2019 verleend en is de bouw van de eerste woningen begonnen. De bouw van fase 1 is bijna afgerond. Fase 1 bestaat uit 5 semibungalows, 7 rijwoningen, 22 beneden- en bovenwoningen en 19 appartementen. De omgevingsvergunning voor fase 2 is medio september verleend. De bouw is gestart. De bouw van fase 2 bestaat uit 11 herenwoningen en 6 drie-onder-één-kap woningen.

Eind 2019 startte Weboma met de werkzaamheden voor de 1e fase van het bouwplan. Op 18 september 2020 is Weboma gestart met de bouw van de 2de fase en wordt de openbare ruimte ingericht. De werkzaamheden duren nog tot medio 2021.

De watertoren is in eigendom van Weboma en is een gemeentelijk monument. Weboma wil de watertoren verkopen, inmiddels is de verkoop gestart.

Er is nog een enkele woning en een aantal vrije kavels te koop. Geïnteresseerden voor de verkoop van de woningen of de verkoop van de watertoren kunnen zich bij de ontwikkelaar aanmelden door een e-mail te sturen naar verkoop@weboma.nl of te bellen naar 0174 – 225 600.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt en wij plaatsen publicaties in Het Kompas. Daarnaast stellen wij u graag zo goed mogelijk op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief. Wilt u zich aan- of afmelden voor deze digitale nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar ondersteuningpro@gemeentehw.nl. Of neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47.

Heeft u geen internet? Dan kunt u via hetzelfde telefoonnummer een papieren exemplaar van de nieuwsbrief aanvragen. Informatie over het woningbouwproject vindt u ook op de website van ontwikkelaar Weboma.

Heeft u nog vragen over dit project Bij de Watertoren?