Buurt Bestuurt

In de Hoeksche Waard werken (onder andere) gemeente, politie en inwoners nauw samen voor een veilige en leefbare woonomgeving. Dat gebeurt met inzet van Buurt Bestuurt en Buurtpreventie, maar ook via buurt WhatsApp-groepen.

Buurt Bestuurt is een beproefde methode waarbij inwoners en professionals samen bepalen welke (veiligheids)problemen in de buurt met prioriteit moeten worden aangepakt. Met elkaar wordt een top drie van problemen samengesteld. De inwoners, politie, gemeente en eventueel andere professionals gaan daarna aan de slag om de problemen op te lossen. Onderling worden duidelijke afspraken gemaakt over taakverdeling, voortgang en terugkoppeling van de resultaten.

Wilt u ook meedoen aan Buurt Bestuurt? Wilt u iets voor elkaar krijgen, maar weet u niet hoe? Schuif dan gerust eens aan bij een bijeenkomst. Onze ervaring is dat je verder komt door samen te werken. Het is niet nodig om altijd aanwezig te zijn. Soms levert iemand een waardevolle bijdrage en stopt daarna weer. Dat is geen enkel probleem.

Buurt Bestuurt is aanwezig in de volgende kernen:

  • Heinenoord
  • Oud-Beijerland, Zeeheldenwijk en Zoomwijck
  • Puttershoek

Denkt u eraan om in uw eigen dorp of buurt een Buurt Bestuurt op te richten? Wij kunnen u hiermee verder helpen. U kunt hiervoor terecht bij de ideeënmakelaar van uw dorp. Wie de ideeënmakelaars zijn leest u op de pagina dorpsgericht werken.

Heeft u nog vragen over Buurt Bestuurt of wilt u zich als vrijwilliger aanmelden? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens:

Wilt u niet actief meedoen aan een werkgroep, maar wilt u wel in gesprek met de wijkagent, Welzijn Hoeksche Waard of HW Wonen? Dan kunt u ook binnenlopen bij het wijkspreekuur. Tijden en locaties voor het wijkspreekuur zijn nu nog niet bekend.