Toekomst Numansdorp

Hoe beleeft u Numansdorp over 30 jaar?

De afgelopen decennia ontwikkelde Numansdorp zich tot een levendig dorp. Het dorp heeft bijna 9000 inwoners en een bloeiend verenigingsleven, een gezellig centrum en een prachtige haven. Het dorp staat nooit stil en ook nu spelen in en rondom Numansdorp verschillende thema’s die van belang zijn voor de toekomst van het dorp. Denk hierbij aan een verdere uitbreiding van het recreatiestrand, horeca, woningbouw en verkeer.

Maar hoe willen we dat de toekomst van Numansdorp eruit ziet? Hoe leven, wonen, werken, recreëren en verplaatsen wij ons later? Is het centrum autoluw? Hoe ontsluiten we Numansdorp? Zijn er nieuwe recreatieve voorzieningen zoals een strand, klimbos of bioscoop? Staan er nieuwe huizen aan de zuidrand of aan het westen of oosten van het dorp? Komt er een nieuw cluster met sportvoorzieningen en/of een woon/zorgcomplex? Dit zijn simpele vragen maar de antwoorden zijn een stuk lastiger.

Het is belangrijk om hierover met z’n allen van tevoren na te denken. Dit doen we met partners maar ook met de inwoners van Numansdorp.

Graag organiseerden wij een fysieke dorpsontmoeting voor alle inwoners van Numansdorp om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van het dorp. Deze bijeenkomst stond gepland voor komende woensdag 17 november. Gezien de oplopende besmettingscijfers en de verscherpte coronamaatregelen kon deze bijeenkomst fysiek niet door gaan. Wel ging de digitale bijeenkomst op 22 november door.

Voorstraat 26/Ingang Heemlaan, Piershil
Nu gesloten
Sportlaan 22, Maasdam
Nu gesloten
W. van Vlietstraat 6, Oud-Beijerland
Nu gesloten
Stockholmplein 6, Strijen
Nu gesloten
Weegje 1, ‘s-Gravendeel
Nu gesloten