Actie Burendag

Samen met de buren vergroenen

Bent u uitgekeken op de tegels in de voortuin? Of heeft u een saaie gevel, die best wat groen kan gebruiken? Op zaterdag 24 september is het Burendag. Een mooie gelegenheid om samen aan de slag te gaan om de (gevel)tuinen in de straat groener te maken. En om onze positie op het NK Tegelwippen waarin we het opnemen tegen buurgemeente Goeree-Overflakkee te versterken. Het NK Tegelwippen duurt nog tot en met 31 oktober.

Hulp van wethouder Harry van Waveren op Burendag

Tegels wippen is best zwaar en vele handen maken licht werk. Daarom komt wethouder Harry van Waveren van Klimaatadaptatie op zaterdag 24 september graag helpen! Gaat u die dag met 3 buren (woningen) of meer met de tuinen aan de slag? Meld uw activiteit dan aan via het aanmeldformulier onder het kopje ‘meld u aan voor de actie op Burendag’. Uit de aanmeldingen wordt een straat gekozen waar de wethouder komt helpen. Uiteraard neemt hij ook prachtige, biologische planten mee! En er komt een professionele fotograaf mooie foto’s voor u en social media maken.

Meld u aan voor de actie op Burendag

Gaat u op zaterdag 24 september met 3 buren (woningen) of meer  tijdens Burendag met de (gevel)tuinen aan de slag?

Meldt u zich aan voor deze actie op Burendag, dan is het mogelijk om de gewipte tegels gratis op te laten halen. Wilt u hier gebruik van maken? Geef dat aan bij de aanmelding. De Tegeltaxi haalt dan op maandag 26 september de tegels en het overblijvende zand op.

Wilt u het aantal gewipte tegels doorgeven op de website van NK Tegelwippen? Alleen dan tellen ze mee voor de tegelstand van de Hoeksche Waard. Iedere tegel telt!

In groene straten blijft het op warme dagen koeler en is er bij regenbuien minder kans op wateroverlast. Bovendien helpt u met een groene straat bijen, vlinders en andere dieren en… het is natuurlijk gewoon mooi!

Gaat u op zaterdag 24 september met 3 buren (woningen) of meer  tijdens Burendag met de (gevel)tuinen aan de slag?

Meld u meteen aan voor de actie op Burendag!

 

Welke gemeente gaat er winnen? Het is een spannende strijd tussen de Hoeksche Waard (team HW) en Goeree-Overflakkee (team GO). Kijk snel op welke plek de Hoeksche Waard staat via de website van het NK Tegelwippen 2022.