Spring naar content

Dorpsgericht werken

Samen met haar inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties werkt gemeente Hoeksche Waard aan de vitaliteit van het gebied. Een gemeente waar iedereen meedoet en tot zijn recht komt. Een vitale Hoeksche Waard waar het goed wonen, werken en vertoeven is.

Samenwerking staat centraal

Om dat voor elkaar te krijgen én te behouden, wordt er dorpsgericht gewerkt. Hierbij staat de samenwerking tussen alle partijen centraal. Aan de ene kant betekenen wij graag iets voor de ideeën die er ontstaan in de samenleving. Aan de andere kant vinden wij het belangrijk dat alle belanghebbenden nauw betrokken zijn bij het beleid en de projecten die worden opgestart. De rol die de gemeente speelt – denk bijvoorbeeld aan ondersteunen, meedenken of partijen bij elkaar brengen – is afhankelijk van de behoefte die er is vanuit de samenleving.

Door dorpsgericht te werken wordt de sociale betrokkenheid tussen alle partijen gestimuleerd.

Ideeënmakelaars staan voor u klaar  

Om zo goed mogelijk dorpsgericht te  werken zijn er niet alleen ‘dorpswethouders’ maar kan iedereen met vragen en ideeën over zijn of haar leefomgeving terecht bij onze ‘ideeënmakelaars’. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen met het:

  • concreter maken van het idee en met meedenken;
  • zorgen dat  de juiste personen met elkaar in komen;
  • bevorderen van de samenwerking tussen verschillende partijen;
  • delen van kennis of ervaring;
  • adviseren over aanpak;
  • hulp bieden bij de uitvoering van een idee.

Wie zijn de ideeënmakelaars?

Hieronder leest u wie de ideeënmakelaars  zijn en voor welke dorpen zij zich inzetten. U kunt hen telefonisch bereiken via 14 0186 / 088 – 647 36 47. Stuurt u liever een e-mail? Ook dat is mogelijk. U vindt hun e-mailadres in de tabel hieronder.

IdeeënmakelaarDorpen (inclusief buurtschappen)
Laura Hazewindus-Wagenaar 
laura.hazewindus@gemeentehw.nl
Goudswaard (inclusief Oudendijk en Nieuwendijk)Klaaswaal (inclusief Bommelskous, De Hutten en Oudesluis)Nieuw-Beijerland (inclusief Zuidzijde en Brakelsveer)Numansdorp (inclusief Schuring en Middelsluis)Piershil (inclusief Oosthoek)Zuid-Beijerland (inclusief Schenkeldijk, Hitsertse Kade en Zwartsluisje)
Simone Klaassen
simone.klaassen@gemeentehw.nl
Oud-Beijerland (inclusief Zinkweg en Vuurbaken)
Rien Smits
rien.smits@gemeentehw.nl
‘s-Gravendeel (inclusief De Wacht en Schenkeldijk)Heinenoord (inclusief Goidschalxoord en Blaaksedijk)Maasdam (inclusief Sint Anthoniepolder en Cillaarshoek)Mijnsheerenland (inclusief Stougjesdijk-Greup, Krooswijk, Brabersweg, Maasdijk en Reedijk)Puttershoek (inclusief Kuipersveer)Strijen (inclusief Mariapolder, Strijensas, Mookhoek, Oudendijk, De Klem, Malta, Keizersdijk en Steenplaats)Westmaas (inclusief Westdijk en Zwanegat)