Pagina opties

Groter
RSS

Westmaas en Mijnsheerenland - slecht bereikbaar tijdens twee weekendafsluitingen N489

Dit item is verlopen op 05-12-2019.

De Provincie Zuid-Holland werkt aan de N489. Hierdoor zijn Westmaas en Mijnsheerenland slecht bereikbaar de volgende weekenden:

  • zaterdag 30 november van 07.30 uur t/m zondag 1 december 17.30 uur
  • zaterdag 7 december van 07.30 uur t/m zondag 8 december 17.30 uur

Bereikbaarheid Westmaas en Mijnsheerenland

Tijdens deze weekenden is de N489 tussen de kruising Botweg/Smidsweg en de kruising Doesburgerweg/Raadhuislaan gesloten voor het doorgaande verkeer.

  • Westmaas is alleen bereikbaar via de N489 vanaf Klaaswaal richting de Smidsweg en de Van Koetsveldlaan.
  • Mijnsheerenland is alleen bereikbaar via de N489 vanaf de N217 richting het kruispunt Doesburgerweg/Raadhuislaan.
  • Nood- en hulpdiensten kunnen altijd doorrijden.

Omleiding voor fietsers 

Tijdens deze weekendafsluitingen is het fietspad langs de N489 afgesloten. Fietsers gaan met een omleiding via de Smidsweg, Nieuwstraat, Maasdijk en Maasweg (en andersom). De fietsomleiding staat aangegeven met gele verkeersborden.

Twee weekenden forse verkeershinder

De provincie Zuid-Holland verwacht forse verkeershinder in en rondom Westmaas en Mijnsheerenland tijdens de twee weekendafsluitingen. Het advies is daarom om de verkeersdrukte zo veel mogelijk te vermijden en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Maatregelen om sluipverkeer tegen te gaan

Alle verkeer wordt met gele verkeersborden omgeleid. Ook staan er op veel plekken verkeersregelaars die het sluipverkeer tegenhouden. Het is niet mogelijk om binnendoor van Westmaas naar Mijnsheerenland te gaan en andersom, want de provincie werkt met vignetten.

Reserveweekend

Als de werkzaamheden door slecht weer uitlopen, dan worden de werkzaamheden overdag in het reserveweekend uitgevoerd. Het reserveweekend is van zaterdag 14 december 07.30 uur t/m zondag 15 december 17.30 uur.