Pagina opties

Groter
A A
RSS

Maasdam - aanpassing kruising Sportlaan - gemeentehuis

Van 4 tot en met 22 maart vinden er (weg)werkzaamheden plaats op de Sportlaan in Maasdam ter hoogte van het gemeentehuis. De kruising van de Sportlaan met de afslag naar het gemeentehuis en voetbalvereniging FC Binnenmaas aan de ene kant en Tennisvereniging Puttershoek en Honk- en Softbalvereniging The Blue Hitters aan de andere kant wordt aangepast. Dit is nodig door de toename van het aantal auto’s en voetgangers dat gebruik maakt van deze kruising.

De aanpassingen

De maximumsnelheid op de Sportlaan gaat omlaag naar 50 km per uur. Verder worden er aan beide zijden van de kruising drempels aangebracht. Onderaan deze pagina vindt u overzichten van de aangepaste kruising en de verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden.

De planning

De eerste week:

Van 4 tot en met 8 maart, gaat de rijbaan richting Puttershoek dicht. Voor een goede doorstroming (vooral tijdens de spits) wordt het verkeer overdag door verkeersregelaars over de andere rijbaan geleid. ’s Avonds en ’s nachts wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Bezoekers van de voetbal en het gemeentehuis moeten ‘s avonds de toerit bij de brandweerkazerne gebruiken. Dit staat met bebording aangegeven.

De tweede week:

Van 11 tot en met 15 maart, gaat de rijbaan richting de N217 dicht. Voor deze periode geldt hetzelfde als de eerste week: overdag zijn er verkeersregelaars, ‘s avonds en ‘s nachts wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten.

De derde week:

Van 18 tot en met 22 maart worden de aanliggende voet- en fietspaden aangepast. Dit geeft geen overlast voor het autoverkeer. Ook voetgangers en fietsers zullen hier nauwelijks tot geen overlast van hebben.

Documenten