Terug naar het overzicht

Tijdelijk Noodfonds Energie is weer open voor aanvragen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf deze week terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het noodfonds betaalt – voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun – een deel van de energierekening gedurende 6 maanden na de aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

Huishoudens kunnen een check doen op de website van het noodfonds om te kijken of ze in aanmerking komen voor steun. De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het noodfonds:  

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om € 3.200 (alleenstaand) en € 4.480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen;
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier;
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen. Voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen tot 200% sociaal minimum hoger dan 10%;
  • Het noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.   

Steun aanvragen

Het aanvragen van steun kan via de website Noodfonds Energie. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen. Een aanvraag indienen kan tot en met zondag 31 maart 2024.

Hulp bij het aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Of is het niet duidelijk waar u de gevraagde informatie vandaan moet halen? Humanitas Hoeksche Waard helpt u graag! Neem contact op met Humanitas via 06 – 22 38 41 41 (HW-west) of 06 – 17 89 57 76 (HW-oost). Of kijk op de website van Humanitas voor de spreekuren.