Pagina opties

Groter

Nieuwsbrief Open Waard #30

In deze nieuwsbrief over de Open Waard vindt u informatie over:

  • Het Hart van Zoomwijck
  • Planning nieuw woongebouw
  • Stand van zaken sloop winkel- en wijkcentrum Zoomwijck
  • Een woning in de Open Waard. Hoe komt u straks in aanmerking?
     

Deze nieuwsbrief is een initiatief van gemeente Hoeksche Waard, Alerimus en HW Wonen.


Het Hart van Zoomwijck

Op zaterdag 28 september 2019 vierden wij feest in de nieuwe Open Waard en onthulden wij de naam van het wijckplein; Het Hart van Zoomwijck. De hele dag was het feest met een vrijmarkt, een nazomermarkt, workshops en andere activiteiten van ondernemers en organisaties in en om de Open Waard. Zodat iedereen, jong en oud, het nieuwe wijkplein écht kon beleven. Wat was de opkomst groot. Dank u wel.


Planning nieuw woongebouw

Naast het huidige gebouw komt een nieuw woongebouw. Het ontwerp van dit gebouw is vorig jaar in de zomer aangepast. Er komen 57 woningen in het gebouw in plaats van de oorspronkelijke 50. Om dit mogelijk te maken moest de omgevingsvergunning/bouwvergunning aangepast worden. Dit is gedaan en de vergunning is inmiddels onherroepelijk afgegeven.

We verwachten dit jaar na de bouwvak te kunnen starten met de bouw van het nieuwe gebouw. De bouw van het woongebouw neemt ruim anderhalf jaar in beslag. Als alles volgens planning verloopt, wordt het dan eind 1e kwartaal / begin 2e kwartaal 2022 opgeleverd.

Stand van zaken sloop ‘oude’ winkel- en wijkcentrum Zoomwijck

Voordat er begonnen kan worden met de bouw van het nieuwe woongebouw moest eerst het oude winkel- en wijkcentrum gesloopt worden. De sloop is inmiddels voltooid. Voor de veiligheid van de omgeving blijven de bouwhekken om het sloopterrein staan tot de start van de bouw van het nieuwe woongebouw.


Een woning in de Open Waard. Hoe komt u straks in aanmerking?

In de Open Waard bouwen we sociale huur en vrije sector woningen, voornamelijk voor senioren. Deze woningen worden straks geadverteerd op twee verschillende manieren. Wordt u huurder van één van deze woningen? Lees snel verder.

Sociale huurwoningen (met een huidige maximale netto huurprijs van € 737,14)
Om in aanmerking te komen voor sociale huurwoningen moet u geregistreerd staan als woningzoekende bij HW Wonen. Als woningzoekende krijgt u toegang tot MijnHWWonen. In MijnHWWonen vindt u wekelijks het woningaanbod en kunt u reageren op woningen, zo ook straks voor de mooie woningen in de Open Waard. Zorg dat u een actief woningzoekende bent om in aanmerking te komen voor één van deze woningen.

Staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende?
Schrijft u zich dan snel in. Inschrijven kan via de website www.hwwonen.nl  onder het kopje Ik zoek > Sociale huurwoning > Registreren.

Wanneer bent u een actief woningzoekende?
Als actief woningzoekende reageert u met regelmaat op woningen. Uw aantal correcte reacties op woningen bepaalt of u in aanmerking komt voor een woning.

Vrije sector woningen (met een huidige netto huurprijs vanaf € 737,14)
De vrije sector woningen worden geadverteerd op de website van HW Wonen. U vindt de woningen straks onder Vrije sector. Voor deze woningen hoeft u zich niet te registreren als woningzoekende. U kunt direct reageren op deze woningen.  

Er staan nu nog geen advertenties van deze woningen op MijnHWWonen of op de website. Wanneer kunt u deze verwachten?

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer we starten met de bouw van deze woningen. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de bouw en de woningen die geadverteerd worden.