Wethouder van Leenen brengt bezoek aan duurzame MorgenWoningen (25-09-2019)

Donderdag 29 augustus zijn wethouder van Leenen en leden van de projectgroep Poortwijk op bezoek geweest in Poortwijk III. Hier plaatst VolkerWessels zg MorgenWonen woningen. Een heel bijzonder proces waarbij er iedere dag een woning geplaatst wordt. Zij kregen die dag een toelichting op het bouwproces. Deze toelichting werd gegeven door Marco Langerak van VolkerWessels en Maurice Hadderingh van MorgenWonen. De groep zag hoe de voorgevel ‘even’ werd geplaatst. En nadat ze binnen een kijkje hadden genomen, zagen ze even later het dak geplaatst worden. Een karweitje van 5 minuten….. Heel bijzonder om te zien.

MorgenWoningen zijn zeer duurzaam (gasloos en dankzij een groot aantal zonnepanelen nul-op-de-meter) en de bouwoverlast voor de omgeving wordt tot een minimum beperkt. De woningen dragen dus bij aan de ambities van de gemeente om in 2040 een energie neutrale gemeente te zijn. Wethouder Piet van Leenen geeft dan ook aan hier heel blij mee te zijn. Na het plaatsen worden de woningen compleet en gestoffeerd opgeleverd, de toekomstige bewoners kunnen er zo in.

De woningen worden aan het eind 2019 opgeleverd en worden in de vrije sector verhuurd. Belangstellenden kunnen hiervoor meer informatie opvragen bij makelaar Veldhoen & Romeijn in Oud-Beijerland.

Afbeelding wethouder Piet van Leenen