Pagina opties

Groter
RSS

School Nieuw-Beijerland ontvangt label 'School op SEEF' (03-10-2019)

Donderdagochtend 3 oktober bezocht wethouder Huibert Steen de School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland. De school kreeg van de wethouder het label 'School op SEEF' uitgereikt voor hun inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid.

Verkeer komt op veel basisscholen in de Hoeksche Waard elke week terug in het schoolrooster van groep 1 t/m 8. Met het lesprogramma 'School op SEEF' worden de kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot zelfstandige deelnemers aan het verkeer.

School op SEEF
Het gaat om een regionaal programma in Zuid-Holland met als doel goede verkeerseducatie en verkeersveiligheid voor kinderen. Alleen basisscholen die deze onderwerpen hoog in het vaandel hebben staan én structureel met verkeersveiligheid aan de slag gaan, komen in aanmerking voor het label. Elke drie jaar worden de scholen die meedoen aan het programma beoordeeld op de mate waarin gewerkt wordt aan een verkeersveiligheid. Als de beoordeling voldoende is, ontvangt of behoudt de school het keurmerk ‘School op SEEF’.