Pagina opties

Groter
A A
RSS

Opening bootcamppark Laningpark Oud-Beijerland (05-04-2019)

Op zaterdag 6 april wordt er een nieuw bootcamppark geopend in de Laning in Oud-Beijerland. De plannen voor een park in de buitenlucht waar iedereen van elk niveau kan sporten is ontstaan vanuit een burgerinitiatief.

Nu ongeveer 2,5 jaar geleden zijn Mitchel Viljeer en Jeroen Goedendorp op een vakantie in Turkije enthousiast geworden over de bootcampparkjes die daar waren en de sport Calisthenics. Op deze manier kunnen mensen van alle leeftijden gratis sporten op elk niveau.

Bij terugkomst in Nederland zijn zij meteen in de pen geklommen en hebben een burgerinitiatief geschreven, met als titel “Een bootcamppark voor alle inwoners en leeftijdsgroepen”. Ook de gemeente was vanaf de eerste dag enthousiast over dit fantastische initiatief. Na gesproken te hebben met diverse betrokken partijen en buurtbewoners zijn de plannen opgesteld voor het park. Ook Henk en Kevin zijn als enthousiaste burgers en bootcampfanaten aangehaakt bij dit project.

Nu 2,5 jaar na het eerste idee is het bootcamppark gerealiseerd in het Laningpark in Oud-Beijerland. Er komt een deel met calisthenics apparatuur, een bootcamp gedeelte en er komen machines op lichaamsgewicht. Geschikt voor alle inwoners van alle leeftijden, die lekker in de buitenlucht willen sporten.

Aanstaande zaterdag 6 april, om 14.00 uur wordt het park geopend door Wethouder Harry van Waveren en Wethouder Paul Boogaard. Na de officiële opening wordt er om 14.10 uur een demonstratie gegeven en is er middels een workshop, om 14.30 uur,  kans voor enthousiaste inwoners uitleg te krijgen over de diverse onderdelen.

Dit is een persbericht van Regiekr8