Pagina opties

Groter
RSS

Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilligers (15-02-2020)

Vrijdag 14 februari kregen 9 vrijwilligers van de brandweer een koninklijke onderscheiding. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen 20 jaar of meer. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door locoburgemeester Harry van Waveren gebeurde bij de tennisvereniging in Oud-Beijerland.

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar! Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.

Vrijdag

De 9 vrijwilligers van de post in Oud-Beijerland die vrijdagavond de versierselen mochten ontvangen zijn Jaap de Vos (38 jaar vrijwilliger), André Letterman (36 jaar vrijwilliger), Arjo ’t Jong (33 jaar), Marcel Prins (bijna 30 jaar), Fred Aardoom (27 jaar -  inmiddels gestopt), Constantijn Verdoorn (bijna 25 jaar - inmiddels gestopt), John van de Berg (24 jaar vrijwilliger), Jeroen Crucq (24 jaar vrijwilliger) en Bas van Elderen (23 jaar vrijwilliger).

Van harte gefeliciteerd!