Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilligers (09-02-2020)

Donderdag 6 en vrijdag 7 februari kregen in totaal 6 vrijwilligers van de brandweer een koninklijke onderscheiding. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen jaren. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door burgemeester Jan Pieter Lokker gebeurde in de kazernes van Goudswaard, Zuid-Beijerland en Strijen.

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar! Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.

Goudswaard

Donderdag bracht de burgemeester aan het begin van de avond een bezoek aan de post in Goudswaard. Daar kregen Corno Slingerland en Marco van Leenen een koninklijke onderscheiding voor hun inzet als brandweervrijwilliger, al 22 jaar.

Zuid-Beijerland en Strijen

Een dag later spelde de burgemeester de versierselen op bij nog eens 4 vrijwilligers, op de posten Zuid-Beijerland en Strijen. In Zuid-Beijerland ontving Patrick van Leeuwen de onderscheiding voor 25 jaar werk als brandweervrijwilliger. Daarna volgden Rob Meijerink (32 jaar vrijwilliger), Jan Gerding (26 jaar vrijwilliger) en Jan van Gemert (21 jaar vrijwilliger) op de post in Strijen. Van harte gefeliciteerd!