Pagina opties

Groter
RSS

Informatiebijeenkomst over verduurzamen woning in ‘s-Gravendeel (23-10-2019)

Dit item is verlopen op 13-11-2019.

Kom 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur naar de start van de duurzame buurtactie voor bewoners van ’s-Gravendeel. Gemeente Hoeksche Waard organiseert deze informatieavond in Concordia (Dr. Bossersstraat 11 ’s-Gravendeel) om verduurzamen van woningen onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Door samen met bewoners uit de buurt energiebesparingsmaatregelen aan te schaffen, profiteer je van gunstige prijzen.

Samen profiteren van verduurzamen

De actie is in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Om de bewoners op weg te helpen, heeft de gemeente het loket gevraagd om voor de veel geadviseerde maatregelen een groepsaankoop met lokale bedrijven te organiseren. Deze partijen zijn Bluehome (zonnepanelen) en Schotgroep (isolatie). Gemiddeld wordt door het samen inkopen een korting bereikt van 10%. Geïnteresseerde bewoners krijgen tijdens deze bijeenkomst meer informatie over de aanpak en de deelnemende bedrijven stellen zich voor. Ook is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Vanaf 30 oktober kunnen alle bewoners uit ’s-Gravendeel zich vrijblijvend inschrijven voor de gezamenlijke aankoop van de maatregelen.

Maatwerkadvies voor elk type woning

Inwoners konden zich eerder aanmelden voor het laten uitvoeren van een gratis maatwerkadvies. Uit alle aanmeldingen maakte het Regionaal Energieloket voor elk type woning een maatwerkadvies. In het advies zit een stappenplan om de woning energiezuiniger te maken met als doel om in de toekomst een aardgasvrije woning te hebben. De uitkomsten van de maatwerkadviezen worden gepresenteerd tijdens de informatieavond.

Vrijblijvend inschrijven

Bewoners die zich inschrijven kunnen met de installateur van de maatregel(en) een vrijblijvende woningopname inplannen. Bewoners ontvangen vervolgens een persoonlijke offerte en kunnen hierna besluiten of ze mee doen met de actie. Vrijblijvend inschrijven kan via regionaalenergieloket.nl. Klik vervolgens op “Duurzame buurtactie ‘s-Gravendeel”.

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen. Het Regionaal Energieloket voor gemeente Hoeksche Waard wordt verzorgd door Greenhome, duurzaamheidspartner van 55 Nederlandse gemeenten.