Pagina opties

Groter
A A
RSS

Hulp bij het invullen van Belastingformulieren (01-02-2019)

Binnenkort valt bij veel mensen weer de aangiftebrief van de Belastingdienst op de mat. Het invullen van de belastingaangifte is niet voor iedereen even makkelijk.  Heeft u moeite met het invullen van de jaarlijkse (elektronische) aangifte? Dan kunt u hulp vragen aan de Hulpdienst van Welzijn Hoeksche Waard.

Voor wie?

U moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U bent inwoner van de Hoeksche Waard
  • Uw inkomen is niet hoger dan de zorgtoeslagnorm 2018 voor een alleenstaande maximaal € 28720,-, voor iemand met een toeslagpartner is het maximale gezamenlijke verzamelinkomen € 35.996,- euro.

Wat kost dat?

De vrijwilliger van de Hulpdienst vraagt € 5,- als bijdrage voor de hulp bij het invullen van een enkele aangifte. De aangifte voor een echtpaar kost € 7,50. Dit is inclusief eventuele uitdraai- en kopieerkosten.

Hoe maakt u een afspraak?

Aanmelden voor de hulp bij de belastingaangifte doet u telefonisch bij de receptie van Welzijn Hoeksche Waard, via telefoonnummer 088 - 730 89 00. Hier worden uw naam, adres en telefoonnummer genoteerd. Daarnaast wordt gevraagd of u aan de criteria voldoet. De vrijwilligers van de Hulpdienst nemen vervolgens contact met u op voor het doornemen van vragen over uw aangifte en het maken van een afspraak.

De afspraken vinden plaats in maart en april op nog te bepalen locaties. U kunt alleen terecht op afspraak. Die afspraak kunt u maken tot uiterlijk 1 april 2019.

Kijk voor meer informatie op www.welzijnhoekschewaard.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 088 - 730 89 00.