Pagina opties

Groter
A A
RSS

Herdenking Luchtoorlog Hoeksche Waard (09-05-2019)

Zaterdag 11 mei 2019 om 11.00 uur vindt in Oud-Beijerland de jaarlijkse herdenking en kranslegging plaats bij het monument ‘Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945’. Deze herdenking is ter nagedachtenis aan de Nederlandse en geallieerde vliegers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen boven de Hoeksche Waard.

Wethouder Piet van Leenen woont de ceremonie bij

Namens het gemeentebestuur legt hij een krans en houdt een toespraak. Ook wordt er gesproken door Jan van Tol, voorzitter van de Stichting Monument ‘Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945’ en een Engelse afgevaardigde. Verder wordt medewerking verleend door Scouting Oud-Beijerland, Christelijke Muziekvereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland en kinderen van groep 8 van obs De Klinker uit Oud-Beijerland. Ook zijn er vertegenwoordigers aanwezig van diverse instanties en doedelzakspelers van The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums uit Voorthuizen. Zie verder het programma onderaan deze pagina.

Flypast van historische vliegtuigen

Als de weersomstandigheden het toelaten maken een Boeing Stearman, Tiger Moth en Piper Cup tijdens de herdenking tweemaal een flypast.

De herdenking begint om 11.00 uur

Belangstellenden zijn van harte welkom om de ceremonie bij te wonen. Het monument staat aan de Antonie van Leeuwenhoekstraat (bedrijventerrein De Bosschen) in Oud-Beijerland. 

Houd rekening met een wegomleiding

In verband met een andere activiteit is er voor auto’s een omleiding ingesteld om in de buurt van het monument te kunnen komen. Volg de aanwijzingen en de borden. Onderaan deze pagina kunt een kaartje downloaden met de gewijzigde route.

Vrijwilligers gevraagd

De Stichting Monument ‘Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945’ die deze herdenking organiseert, is op zoek naar vrijwilligers zodat de herdenking ook in de toekomst kan plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met voorzitter Jan van Tol, telefoonnummer 0180 – 62 19 19.