Gemeente organiseert dorpsbijeenkomst ‘Klaaswaal centraal’ (17-10-2019)

Op woensdag 13 november organiseert gemeente Hoeksche Waard de dorpsbijeenkomst ‘Klaaswaal centraal’. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om zich tijdens deze avond te laten informeren over wat er de komende jaren te gebeuren staat in en rond het dorp. Maar ook om met elkaar in gesprek te gaan: wat gaat er goed, wat kan beter en hoe kunnen we dat samen oplossen. De bijeenkomst vindt plaats in sportzaal De Bongerd en niet, zoals eerder gemeld, in het Wellantcollege (door het hoge aantal aanmeldingen is de aula van het Wellantcollege te klein voor de bijeenkomst).

Op het programma staat onder andere een presentatie over de nieuwe randweg

De laatste stand van zaken wordt besproken, maar ook wat voor gevolgen een randweg heeft voor het dorp. Daarnaast komen diverse ontwikkelingen in de samenleving aan bod en wat dat betekent voor Klaaswaal. Verder vertelt dorpswethouder Harry van Waveren over zijn ervaringen die hij de afgelopen maanden heeft opgedaan in Klaaswaal.

Met elkaar in gesprek gaan staat centraal

Het wordt niet alleen een ‘luisterbijeenkomst’. De gemeente hoort graag wat er speelt in het dorp. De aanwezigen gaan daarom ook in kleinere groepen uit elkaar om over diverse onderwerpen te praten. Welke onderwerpen dat zijn, bepalen de inwoners zelf. De gemeente vraagt hen voorafgaand aan de bijeenkomst antwoord te geven op de volgende vragen:

• Wat vindt u goed aan Klaaswaal? Oftewel: waar bent u trots op?
  • Wat kan beter én
  • bent u bereid hier met ons over mee te denken, dan wel aan mee te werken?

Inwoners kunnen voor  4 november reageren

Dit kan per mail naar klaaswaal@gemeentehw.nl of per post naar het volgende adres: Gemeente Hoeksche Waard, t.a.v. ‘Klaaswaal centraal’, Antwoordnummer 296, 3260 VB Oud-Beijerland (geen postzegel nodig). Onder de inzenders verloten wij  2 streekpakketten.

De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur

Aan het eind van de avond worden de vervolgstappen met elkaar besproken. Daarna kan men nog even napraten onder het genot van een drankje.

Wilt u komen? Meld u dan vooraf aan voor de bijeenkomst

Zo weten we op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen. Stuur voor 4 november een e-mail naar klaaswaal@gemeentehw.nl of bel 14 0186.

luchtfoto Klaaswaal