Pagina opties

Groter
RSS

Gedichten- en verhalenwedstrijd 75 jaar vrijheid (06-02-2020)

Vanuit de werkgroep 75 jaar Vrijheid in de Hoeksche Waard is het initiatief ontstaan een gedichten- en verhalenwedstrijd te organiseren. Een mooie manier om te beseffen dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Met de zin “Kom vanavond met verhalen hoe de oorlog is verdwenen en herhaal ze honderd malen alle malen zal ik wenen” uit het gedicht ‘Vrede’ van Leo Vromans als de inspiratiebron, roepen we inwoners van de Hoeksche Waard op om het thema ‘Vrijheid’ te verwerken in een gedicht of een verhaal.

Voor de mooiste verhalen en gedichten is er een prijs

Ook komen de winnende verhalen en gedichten in de Vrijheidskrant Hoeksche Waard. Er is een prijs voor de leeftijdsgroep tot 21 jaar en vanaf 21 jaar. Het beoordelen van verhalen en gedichten is eerlijk en onbevooroordeeld. De gedichten worden anoniem beoordeeld. Daarnaast bieden de Oranjeverenigingen ruimte om de verhalen en gedichten voor te lezen op 4 mei en 5 mei.

Schrijf je mee?

Schrijf een gedicht of verhaal in het Nederlands van maximaal 300 woorden. Stuur je gedicht of verhaal vóór zaterdag 1 maart naar 5mei@dok-c.net.

Vermeld daarbij je:

  • naam en woonplaats
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • leeftijd

De prijsuitreiking vindt plaats in het gemeentehuis in Maasdam.