Pagina opties

Groter
RSS

Eerste paal KONIngshof: bijzonder wonen op een historische plek (25-10-2019)

Op vrijdag 25 oktober om 15.00 uur heeft wethouder Piet van Leenen eigenhandig de eerste paal van woningbouwproject KONIngshof in Oud-Beijerland geslagen. Hiermee is de bouw op een deel van het voormalig KONI-terrein begonnen. Alle woningen worden gasloos en energieneutraal opgeleverd. En zelfs oude materialen vanuit het bestaande KONI-gebouw worden hergebruikt.

Ontwikkelaar Leonard Batenburg van BOwonen:  “We geven deze bijzondere plek een nieuwe  bestemming met aandacht voor duurzaamheid en een groene omgeving.”

Duurzame woningen en appartementen met behoud industriële uitstraling

Het meer dan 60 jaar oude KONI-kantoor is een gemeentelijk monument. Het kantoor wordt getransformeerd naar 20 industriële maisonnettewoningen. De wederopbouwarchitectuur wordt hierbij behouden.  Wethouder Piet van Leenen: “Dit is historische grond waar de achterliggende jaren heel veel mensen uit de Hoeksche Waard en wijde omgeving hun dagelijks werk hadden. Dat geldt ook voor mijzelf. De activiteiten van KONI concentreren zich nu in volle omvang op het achtergelegen terrein. Aan de voorkant wordt het markante kantoorgebouw uit 1957 een icoon van de naoorlogse architectuur. Ik ben enorm trots dat dit pand en ook de te bouwen appartementen nu een harmonische schakel gaan vormen tussen de woonwijken en het bedrijvenpark van Oud-Beijerland.”

Naast de woningen worden er 3 gebouwen met in totaal 38 appartementen en 6 luxe penthouses gebouwd. Ook deze hebben een industriële uitstraling.