Denk mee over cultuur in de Hoeksche Waard! (04-09-2019)

Gemeente Hoeksche Waard nodigt inwoners, verenigingen, organisatoren, cultuurmakers en cultuurliefhebbers uit om mee te denken over cultuur in de Hoeksche Waard. Tijdens 3 dorpsgesprekken horen wij graag hoe de aanwezigen denken over cultuur in de Hoeksche Waard. Alle input is welkom.

“We gaan nu voor de eerste keer cultuurbeleid maken voor de Hoeksche Waard”, aldus wethouder Harry van Waveren. “We hebben al mooie inbreng gehad van de Waardmakers en ik hoop dat dit nu invulling gaat geven per dorp. Maar we willen ook graag in gesprek met de inwoners van de dorpen. Ik ga geen criteria aangeven want dan ben ik te veel aan het sturen. Ik ga nu luisteren naar wat inwoners missen en belangrijk vinden. Op deze manier kunnen we samen het nieuwe cultuurbeleid maken.”

Rekening houden met lokale behoefte

Er komen 3 bijeenkomsten. Omdat we rekening willen houden met de lokale behoefte, is het fijn als u aansluit bij de bijeenkomst voor het dorp waar u woont.

12 september in Streona Strijen

19 september in de Buitensluis in Numansdorp

25 september in het gemeentehuis Oud-Beijerland

• ’s-Gravendeel
  • Maasdam
  • Puttershoek
  • Mijnsheerenland
  • Westmaas
  • Heinenoord
  • Strijen
  • Klaaswaal
  • Nieuw-Beijerland
  • Zuid-Beijerland
  • Piershil
  • Goudswaard
  • Numansdorp

• Oud-Beijerland

De deuren zijn open vanaf 19.00 uur. De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De ruimten kennen een beperkte capaciteit, dus meld u snel aan om zeker te zijn van deelname!

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar team Participatie & Leefbaarheid; penl@gemeentehw.nl o.v.v. ‘Dorpsgesprek’. Vermeld daarbij uw woonplaats en bij welk gesprek u aanwezig wilt zijn.

Belangrijke vragen

Tijdens alle gesprekken staan 4 vragen centraal:

• Wat willen we gelijk in alle dorpen?
  • Wat willen we aan eigenheid in de dorpen ondersteunen?
  • Wat willen we stimuleren op Hoeksche Waard-niveau?
  • Wat laten we over aan de regio?

Al deze gesprekken zorgen voor input voor het nieuwe cultuurbeleid. Hierin komt uiteindelijk te staan hoe we samen met culturele organisaties, ondernemers en initiatiefnemers, de komende jaren gaan bijdragen aan de cultuur in de Hoeksche Waard.