Pagina opties

Groter
A A
RSS

Bodemsanering Jan Tooropstraat Oud-Beijerland (28-02-2019)

HW Wonen wil op de locatie Jan Tooropstraat/Mariniersweg in Oud-Beijerland 24 seniorenwoningen bouwen. Voor het zover is, moet er eerst 1 meter grond op een deel van het perceel afgegraven worden. Uit bodemonderzoek is namelijk gebleken dat er op een aantal plekken op het terrein sprake is van verontreinigingen in de bodem.

Sanering in laatste kwartaal 2019

De verontreiniging is afkomstig van bestrijdingsmiddelen (OCB) die gebruikt werden in de boomgaard die hier vroeger was. Naar verwachting wordt de bodem in het laatste kwartaal van 2019 gesaneerd. Er is, ook in het verleden, geen risico geweest voor de gezondheid van de gebruikers van het terrein. Dit komt, omdat de verontreinigde plekken die om sanering vragen dieper in de grond liggen dan 20 centimeter.

Vragen?

Voor meer informatie over de bodemsanering of over de nieuw te bouwen seniorenwoningen kunt u contact opnemen met Esther van Munster, projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Hoeksche Waard. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088 - 647 36 47 of via e-mail esther.vanmunster@gemeentehw.nl.