Terug naar het overzicht

Gesprek op OnderNemersplein bij RBZ weer mogelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ondernemers kunnen sinds dinsdag 1 september weer langskomen op het OnderNemerSplein Rotterdam voor een afspraak met een consulent van Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ). De gesprekken vonden tot 1 september door de coronamaatregelen alleen telefonisch plaats.

Nu kunnen ondernemers kiezen voor een telefonisch gesprek met een consulent of voor langskomen op het OnderNemerSplein, Blaak 40 in Rotterdam. Het Regionaal Bureau Zelfstandigen geeft advies, begeleiding en financiële hulp aan ondernemers die dat nodig hebben. Het Regionaal Bureau Zelfstandigen is onderdeel van de gemeente Rotterdam maar werkt ook voor andere gemeenten in de regio zoals Hoeksche Waard. 

Samen met u kijkt RBZ naar uw situatie en welke ondersteuning het beste bij u past

Bent u ondernemer en heeft u moeite met praktische zaken rondom uw bedrijf en/of moeite om rond te komen? Heeft uw bedrijf schulden opgebouwd en wilt u een doorstart maken? Heeft u gezondheidsklachten en moet u stoppen met uw bedrijf? Samen met u kijkt RBZ naar uw situatie en welke ondersteuning het beste bij u past. Denk aan een tijdelijk aanvullend inkomen voor uw levensonderhoud, administratieve ondersteuning, persoonlijke coaching of een rentedragende lening. Daarnaast coacht en adviseert RBZ mensen met een bijstandsuitkering bij het starten van een eigen bedrijf. De dienstverlening van RBZ vloeit voort uit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). 

Contact

U kunt een afspraak maken voor een gesprek via het contactformulier op www.rotterdam.nl/rbz of u belt op werkdagen rechtstreeks met telefoonnummer 010 – 433 96 00. 

Let op: Bovenstaande geldt voor de reguliere dienstverlening van RBZ en niet voor Tozo-aanvragen. De afhandeling van Tozo-aanvragen (ook voor ondernemers uit Hoeksche Waard) is volledig in handen van de aparte Tozo- projectorganisatie binnen de gemeente Rotterdam. Ondernemers die Tozo willen aanvragen doen dat met het digitale aanvraagformulier op de website www.rotterdam.nl/rbzcorona