Terug naar het overzicht

Felicitaties van de burgemeester voor 103-jarige mevrouw Trouwborst-Barendrecht uit Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 27 augustus werd mevrouw Trouwborst-Barendrecht  maar liefst 103 jaar. Reden voor burgemeester Bram van Hemmen om een bloemetje langs te brengen en mevrouw te feliciteren.

Mevrouw Trouwborst-Barendrecht werd in 1917 geboren op de Feyenoordkade in Rotterdam Zuid. Zij was de een na jongste van een gezin van 5 kinderen. In 1941 trouwde zij met haar grote liefde. Samen kregen zij 2 kinderen; een zoon en een dochter. In 1969 verhuisde het echtpaar  naar Maasdam. Daar betrokken zij een vrijstaande woning met een grote tuin, waar zij graag in  tuinierde. Mevrouw  is altijd een goed en opgeruimd persoon geweest, met de nodige humor aan boord. Maar het leven kende ook tegenslagen: in 2005 verloor mevrouw haar echtgenoot en in 2014 kreeg zij nog een klap te verwerken toen haar dochter Mia, getrouwd en 2 kinderen, overleed aan de gevreesde ziekte.

Tot 3 jaar geleden woonde mevrouw Trouwborst-Barendrecht zelfstandig, dankzij hulp van de dames van de buurtzorg. Nu woont zij in de Hoge Weide in Strijen, waar ze goed verzorgd wordt.