Pagina opties

Groter
RSS

Workshop eenvoudig communiceren - Mijnsheerenland

Lezen is voor iedereen. Maar sommige brieven, kranten, mails en berichten zijn hopeloos ingewikkeld. Dus? Duidelijk en eenvoudig communiceren is belangrijk, zodat iedereen begrijpt wat je boodschap is. Dat leer je in de workshop Eenvoudig Communiceren op donderdagmiddag 27 februari in de Bibliotheek Hoeksche Waard in Mijnsheerenland.

Eenvoudig, begrijpelijk Nederlands. Voor iedereen die niet zo sterk is in lezen. Dat vraagt om een speciale manier van schrijven en extra aandacht voor je doelgroep. Niet kinderachtig en niet betuttelend, met dezelfde boodschap als altijd, maar dan in duidelijk leesbare en begrijpelijke taal. Hoe doe je dat? En waar let je op?

Zo is een eenvoudige tekst altijd chronologisch. Verder is het belangrijk om hoofd- van bijzaken te scheiden. Ingewikkelde zinsconstructies en te veel passieve zinnen worden vermeden, want ook dat maakt een tekst veel duidelijker. En ook de vormgeving: een ruime, overzichtelijke pagina nodigt uit tot lezen.

Ria van Adrichem van uitgeverij Stiep geeft deze workshop in de Bibliotheek Hoeksche Waard voor iedereen die het belangrijk vindt om een breder publiek begrijpelijk aan te schrijven. Van Adrichem heeft jarenlang gewerkt met deze doelgroep en weet precies wat nodig is. Want er zijn heel veel Nederlanders – vooral ambtenaren - die om welke reden dan ook een steuntje in de rug nodig hebben bij het schrijven van leesbare teksten.

Workshop eenvoudig communiceren Bibliotheek Mijnsheerenland | Van der Straatenplein 2 | in het Dorpshart | 27 februari 14 uur tot 16 uur | Toegang gratis | Graag vooraf aanmelden via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard of gewoon in de Bibliotheek.   

Locatie: Van der Straatenplein 2, 3271SH Mijnsheerenland
Startdatum van het evenement 27-02-2020
Starttijd: 14:00
Eindtijd: 16:00