Pagina opties

Groter
RSS

Wereldlichtjesdag Hoeksche Waard - Oud-Beijerland

Op Wereldlichtjesdag zondag 8 december a.s. worden overal ter wereld kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Ook in de Hoeksche Waard is er een bijzondere bijeenkomst om stil te staan bij het kind dat je mist. Of het nu om een pasgeboren baby of een volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder misschien niet kennen. Even bewust heel dichtbij halen, troost, herkenning en erkenning vinden bij elkaar.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er geluisterd naar muziek, worden de kaarsen voor de overleden kinderen aangestoken en wordt hun naam genoemd. Ook luisteren we naar verhalen van lotgenoten en is er een kindermoment voor de broertjes en zusjes. Na de afsluiting wordt er koffie, thee en limonade geschonken met wat lekkers en is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Crèche

Alle kinderen zijn welkom. Voor kleine kinderen is zo’n herdenking wellicht te lang en te moeilijk, daarom is er een crèche waar de kinderen onder leiding van 2 vrijwilligers kunnen spelen. 

Voor het aansteken van de kaarsen nemen de leidsters de kinderen mee naar de herdenking. Ook kunnen ze dan meedoen met het kindermoment.

Aanmelden

Het is fijn als je je vooraf aanmeldt. Dan staat er een kaarsje klaar met de naam van uw kind en weten we hoeveel mensen er komen. Aanmelden kan via de website van Wereldlichtjesdag Hoeksche Waard.

Locatie: De Open Hof, W. van Vlietstraat 2A, Oud-Beijerland
Startdatum van het evenement 08-12-2019
Starttijd: 18:30
Eindtijd: 19:45