Pagina opties

Groter
RSS

Wandeling met overheerlijk stamppotbuffet - Zuid-Beijerland

Dit item is verlopen op 11-11-2019.

Lekkere beloning na een stevige wandeling

Na een fikse winterse wandeling door de natuur op Tiengemeten, gaat een lekkere Oudhollandse stamppot er wel in. Een lekkere beloning voor 6,5 km lopen door de ruige natuur van het eiland. Op zondag 10 november vertrek je om 15.15 uur vanaf het bezoekerscentrum. Onder leiding van een gids van Natuurmonumenten trek je er op uit. Onderweg hoor je boeiende verhalen over het eiland. In Gasterij de Gezusters wacht een overheerlijk buffet met verschillende ouderwetse stamppotten, waarbij ook aan de vegetariërs is gedacht. Voor uitbuiken is geen tijd: de pont terug naar vaste wal wacht! De korte wandeling naar de haven en het varen in het donker maken het plaatje compleet.

Vogeleldorado

Op Tiengemeten zijn, vooral in de winter, meer vogels dan mensen. Overal waar je kijkt zijn op dit moment vogels, zoals de grote en kleine zilverreiger, wintertaling, krakeend, ijsvogel en cetti’s zanger. Wandelend over het eiland hoor je ze fluiten. De bever heeft in het kommoeras een burcht gebouwd. Vanaf de Vliedberg met het blote oog waarneembaar. Het kan ook zo maar voorkomen dat je tijdens de wandeling Schotse Hooglanders tegen komt of dat je een ree door het riet ziet wegschieten. Geniet van de rust en de ruimte!

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten. De excursie begint met de overtocht met de pont om 15.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Trek stevige schoenen aan voor de wandeling. Kleed je warm en neem een verrekijker mee. Leden van Natuurmonumenten betalen € 25,- en niet-leden € 30,-. Kinderen van OERRR, net als kinderen van leden van Natuurmonumenten, betalen € 12,50. Kind niet-lid betaalt € 15,-.

Locatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland
Startdatum van het evenement 10-11-2019
Starttijd: 15:00
Eindtijd: 19:00