Pagina opties

Groter
RSS

Topcultuur uit de Hoeksche Waard - 's-Gravendeel

Wie denkt dat het platteland achtergebleven gebied is, vergist zich. Kijk maar naar de Hoeksche Waard. Tal van bekende culturele en literaire grootheden in heden en verleden, hebben iets met de Hoeksche Waard. Wie? Daarover doet journalist Jan Robbemond een boekje open op donderdag 12 december in ’s Gravendeel.

Een eiland met nationaal culturele uitstraling: dat is de Hoeksche Waard. Denk maar eens aan Frederik van Eden, die in Mijnsheerenland inspiratie opdeed voor zijn romans. Denk aan de barbier van Piershil, die een fatale rol speelde in het leven van de gebroeders Johan en Cornelis de Witt. Of denk aan onze eigen Anton Corbijn uit Strijen, die “knikkert” met grootheden als Mick Jagger en Bono.

Beroemde schrijvers, dichters en ander Hoeksche Waardse spelers op het wereldtoneel komen voor het voetlicht. In de schijnwerpers gezet door journalist Jan Robbemond.

Een boeiende avond voor iedereen die trots is op de Hoeksche Waard en wil kennismaken met de mooiste dichterlijke, literaire en andere muzen uit de Hoeksche Waard, is dit een uitgelezen kans. Kom naar de Bibliotheek Hoeksche Waard in ’s Gravendeel op 12 donderdag december van 19.30 uur tot 21.30 uur.

De Bibliotheek Hoeksche Waard | Weegje 1 | 3295 CT ’s Gravendeel. Toegang € 6,- met je biebpas € 3,- korting. Graag vooraf aanmelden via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard / actueel / agenda of meld je aan in de bibliotheek aan de balie.

Locatie: Bibliotheek 's-Gravendeel, 't Weegje 1G, 3295 CT 's-Gravendeel
Startdatum van het evenement 12-12-2019
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30