Pagina opties

Groter
RSS

Stof op je kaft - Mijnsheerenland

Een fortuin in de boekenkast. De Bibliotheek Hoeksche Waard vraagt deze maand aandacht voor ‘stof op je kaft’. In het dorpshart in Mijnsheerenland worden mooie kostbare boeken getaxeerd op donderdagmiddag 28 november van 14 uur tot 16 uur, doorlopende inloop. Wie heeft nog mooie – zeldzame – oude boeken in huis?

Arie Molendijk, ervaren taxateur, kijkt wat uw oude boeken waard zijn. Molendijk is  gespecialiseerd in antiquarische boekwerken en liefhebber van oude boeken. Molendijk is met name thuis in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Wie weet bevindt zich een fortuin onder het stof! Een taxatie kost € 5,- per persoon, maximaal drie boeken per persoon.

Deze boekentaxatie past perfect in het thema van Nederland Leest: duurzaamheid. Want wat is er duurzamer dan een oud, mooi boek dat het waard is om een tweede leven te krijgen? 

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Het boeken taxeren is in de Bibliotheek Mijnsheerenland in het dorpshart | Van der Straatenplein 2 in Mijnsheerenland. Aanmelden is niet nodig, kosten € 5,- per persoon, doorgaande inloop op donderdag 28 november 14 uur tot 16 uur. Maximaal 3 boeken per persoon.

Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland, dorpshart Van der Straatenplein 2, Mijnsheerenland
Startdatum van het evenement 28-11-2019
Starttijd: 14:00
Eindtijd: 16:00