Pagina opties

Groter
RSS

Roofvogels spotten op Tiengemeten - Tiengemeten

Dit item is verlopen op 07-10-2019.

Wist je dat op natuureiland Tiengemeten maar liefst 20 verschillende roofvogels rond vliegen? De vogelkenner van Natuurmonumenten weet waar ze het liefste vertoeven en vertelt er graag over. Ben je gefascineerd door deze gevleugelde jagers, ga dan op pad met de vogelkenner over het eiland. Op zaterdag 5 oktober organiseert Natuurmonumenten op Tiengemeten de excursie ‘roofvogels spotten’. Je leert alles over de roofvogels die op Tiengemeten bivakkeren en met een kijkje door de telescoopkijker, kun je ze bovendien extra goed bestuderen!

Tijdens de wandeling over natuureiland Tiengemeten zie je altijd wel roofvogels. Zo zit de slechtvalk graag op de uitkijk op het dak van het schafthuisje in de Weelde. Als je een kijkje neemt door de telescoopkijker van de vogelkenner van Natuurmonumenten, dan lijkt het net alsof je de vogel aan kunt raken. Ook de torenvalk laat zich prima bekijken als hij aan het bidden is boven de akkertjes van de Oude Polder. Op het eiland leven ook veel paartjes bruine kiekendieven en buizerds.

Aanmelden

De wandeltocht start om 9.15 uur bij het Bezoekerscentrum op Tiengemeten en duurt tot 12.00 uur. Trek stevige wandelschoenen aan en kleed je warm. Neem een verrekijker mee! Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten onder activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor deze excursie, niet-leden € 9,00 en kinderen respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.

Locatie: Tiengemeten
Startdatum van het evenement 05-10-2019
Starttijd: 09:15